החוויה שלי כ"כ אחרת ממה שהמציאות מדברת. וקשה לי לראות את זה, וקשה לי לקבל שאני לא יכול לדבר. החוויה שלי היא אחרת בגישה ללהט"ב. נכון, אף פעם לא הייתי מעורה בחברה כזו, ורק לאחרונה נחשפתי לכמה חברים שהם מעורים בצורה כזו או אחרת והם בתוך הסאגה הזו.
ואני לא מבין. לא מבין איזה טוב אנשים מוצאים בזה. לא מבין האם אנשים הם אמיתיים. לא מבין האם רק אצלי הפנטזיה ההומוסקסואלית נשארת תמיד בגדר של פנטזיה ותמיד מאכזבת. לא מבין האם רק אני מרגיש שאני משקר לעצמי כשאני הולך למקומות החשוכים שוב. לא מבין למה אנשים צועקים- "תתנו לי לקבל", כשאני מרגיש שאני מצפה למשהו שכבר הבנתי שאין לו אחיזה במציאות.
לא אשקר לכם, הציפייה שיקבלו אותי גרמה וגורמת להרבה סבל. ולא פעם, לפני שהתבגרתי עוד טיפה, נכנסתי לאבלות על הציפייה, על ההבנה ששוב אני צריך לעשות בכוחותיי ולהיפרד מהפנטזיה. אני מבין כמו כולנו את הכאב והכוחות שנדרשים. התסכול שלי הוא על השטחיות. על המבט הרדוד. על התמונה שמוכרים- מלאה בצבעים ובאמירות של חיים, אך באמת היא תמונה אפורה ומלאת ייאוש עצמי ואכזבות.
תכלס, קשה לי עם זה שאני צריך לכתוב רק מנקודת המבט שלי. כי אני רוצה לצעוק על כולם שירגישו כבר את הרגשות שעוברות בי. שיבינו למה אני מתכוון באמת. וזה לא כך. כי אני לא מכיר את כולם ולכל אחד חוויה שונה. וכל אחד סיפור שונה.
אבל נראה לי שיש מכנה משותף.
אולי כולם נמצאים בחיפוש שמוליד אכזבה תמידית. אולי כולם נמצאים בתוך ציפייה שמשהו טוב כבר יקרה להם. אולי כולם מחכים שמישהו יגאל אותם מייסוריהם. אולי כולם מגיעים לאיזה הגשמה של ציפייה ואז מתאכזבים וממשיכים לחפש, אבל לא מוצאים. אולי לכולם קשה לקבל שאני יכול לשנות את העולם שלי. אולי את כולם מתסכל שאני זה שצריך לעשות ולהזיז. אולי את כולם מתסכל להכיר שבאופן כללי בחיים יש מקומות שבהם אני מצפה ומכוון למקום לא נכון, ועכשיו צריך להיפרד מהציפייה.
ועד קשה לי לראות את האנשים שלא יודעים מה זה. שמעודדים מנקודת המבט השיטחית והאישית שלהם. מנסים לעשות חסד ולתמוך במקום שהם לא מבינים. עושים חסד בניתנת לייק, בשיתוף פוסט. עושים גלים במקום שהמים שם לא בהכרח מים טובים לשתייה. ואני מסתכל ומבין שכבר הבנתי שאני לא באמת מעוניין לשתות מהמים האלו, כי הם לא מה שאני מבקש.
אני מבין שרק ה' הוא "גומל חסדים טובים", רק ה' יודע לתת לי את החסד שבאמת יקדם אותי. גם אם זה נראה לי אחרת. לפעמים חבר רוצה לעזור, אבל כדי לעזור צריך להבין את המציאות. צריך מבט כולל. צריך להיכנס לתוך המחשבה של החבר. וכשזה לא כך, ואנשים מנסים לעזור מנקודת המבט האישית והצרה שלהם, העזרה היא לא עזרה, והחסד הוא לא חסד- אלא ההפך.