אחד וקודם כול אני רוצה . אני מתמודד עם שאלות לגבי הרצון שלי , בבירור מה אני רוצה , ומה מניע אותי לרצות .
כלומר אני קודם עוצר את מירוץ החיים , את הטירוף הזה שמושך אותי לכאן ולשם , שמונע ממני להגיע ולחיות בחיבור עם הרצון הפנימי שבחיים שלי .
א' יש לי מניע בחיים , מניע להיות , להיות מה שאני , לחיות את מי שאני . זה מניע החיים שלי . הוא נברא מכוח הבריא , אותו כוח שברא את העולם , את השמים ואת הארץ , את הכוכבים ,השמש והירח , וכדור הארץ וכל החיים בו .
זה אותו כוח שברא אותי , הוא כוח הבריאה , ומה הוא כוח זה ?
בכוח הבריאה יש חיים , ובחיים יש רצונות , למה יש לי רצונות כיצור חיי ? כי בלי רצון לא הייתי יכול להתקים.
עכשיו הייותי קיים , מתוקף הייותי קיים אני בהוויה ממשיך להתקיים ,
וזה מעיין כלל ראשון ; מה שקיים ממשיך את הקיום שלו .
ב' בירור מהותי כנברא ף;ף: כוח החיים ששלי , מורכב ,משוכלל ומורכב מגורמים עליונים וזה דבר ברור , היות הנשמה נמצאת בגוף ,והגוף מתנהל עם נפש .
אז יש בי נשמה ,נפש וגוף . ובהכרח שכל חלק הוא בגדר כוח שדורש ממני להתקיים, והקיום מתחלק לכמה מישורים הנ"ל {ויש קיום ברור לגוף , וקיום שברור ליודעי דבר על נפש ונשמה} , ויש אמת בקיום ויש הופעה ותוקף בכוחו של הנברא לפעול את רצונותיו .
אז מתוקף היותם קיימים הם רוצים להתקיים ולהיות .
כוח חיים שמוכרח מתוקף היותו להופיע ,להתקיים ולהתגלות .
כול זה מהלך ראשוני ..
מהלך שני שישנו גם , כוח שני , כוח מנוגד , כמו בגרעין החומר , שמורכב ממטען 'חיובי ושלילי' , כוח שני מתנגד לכוח הראשון , ומעצם קיומו של הכוח הראשון מתקיים כוח שני .
[ וזה חוק ורצון ה''בורא''(כוח ראשיתי קדמון ונשגב) שיש גם העדר החיים , ויש העדר החיות , וזה פירושו מוות] .
אז יש כוח חיים , ויש העדר כוח , ונקרא לו כוח-מתנגד , והוא חלק מהקיום,וחלקו נועד לקיים את הכוח הראשון . ושני הכוחות האילו באים זה כנגד זה . ומוכרחים להיות מתוקף היותם .
אנחנו נקרעים בין החיים ובין המוות , כמו שנאמר בתורה, מפי הבורא :
"ראה נתתי לפניך היום, את-החיים ואת-הטוב, ואת-המוות, ואת-הרע"
"העידותי בכם היום, את-השמיים ואת-הארץ--החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה; ובחרת, בחיים--למען תחיה, אתה וזרעך. "
עד עכשיו אני מברר את הכוח של הרצון , וקודם נגשתי לברר את קיומו ומטרתו{מה מניע אותי , או מה גורם לי לרצות }
מהלך שני לברר מה ראוי לי לרצות . או בעצם לברר מה הם הכוחות שבי שברצוני לגלות ולהחיות במציאות . מקווה שירדתם לסוף דעתי ,. אני ממשיך מהלך גדול של בחירת החיים והשאיפות שלי, המסע הוא חיי. משתף אותכם מיתוך הכרה בגורלנו המאוחד . . .